¿Qué es Paraulògic?

Actualment hi vivim una gran varietat de jocs digitals  que ens asseguren una gran quantitat d’hores de diversió i entreteniment. Entre ells, aquells relacionats amb la lingüística i les paraules i per això Paraulògic  s’ha presentat com un dels més entretinguts de l’actualitat.

Així que, si ja has sentit a parlar sobre aquest joc, però encara no has començat a participar-hi , a l’article d’avui et direm tot el que has de saber sobre què és Paraulògic .

De què va el joc de Paraulògic?

Tal com ho hem indicat com a introducció, estem davant d’un joc de tipus lingüístic  que es troba creat sota l’idioma català . Això, amb la intenció de facilitar a l’aprenentatge de l’idioma  totes aquelles persones que estiguin interessades a aprendre’l.

Encara que, també és de gran ajuda per a nens en creixement la llengua materna dels quals sigui el català  i vulguin aprendre a formar correctament les paraules. Per tant, és un joc que es presenta amb els mateixos beneficis intel·lectuals  que qualsevol altre joc lingüístic.

Si bé és cert que jocs  d’aquesta mena n’hi ha per munt, també és cert que en català n’hi ha molt pocs. És per això que aquest joc en específic ha arribat per innovar  i destacar entre els altres gràcies a l’idioma en què està creat.

Així doncs, ens trobem que Paraulògic  està compost per un panell  que compta amb set lletres  i el seu objectiu és que formis la major quantitat de paraules possibles amb aquestes lletres. Per descomptat, les lletres que apareixeran a cada panell es troben allà de forma aleatòria . Així que les combinacions que podeu fer són molt variades.

Entre algunes de les normes del joc hi ha una que estableix que les paraules que hagis de formar han d’estar compostes d’un mínim de tres lletres . Partint d’aquesta normativa, com més paraules aconsegueixis formar amb un mateix panell de lletres, més gran serà la quantitat de punts que podràs generar.

Què necessites per participar a Paraulògic?

Cal destacar que Paraulògic és un joc que es desenvolupa 100% online . Per tant, tot el que necessites és una connexió estable a internet  i un dispositiu  des del qual navegar pel mateix. Bé sigui un telèfon mòbil, una tauleta o un ordinador.

En comptar amb aquestes dues coses tot el que hauràs de fer és accedir a la pàgina web oficial de Paraulògic . Ja que, a diferència de molts altres jocs del mateix estil, aquest joc en específic es desenvolupa per mitjà dun lloc web en lloc dun programa o una aplicació.

Com va iniciar Paraulògic?

L’èxit que ha tingut aquest joc lingüístic  és completament innegable, però per comprendre perquè ha resultat tan reeixit, cal repassar els seus inicis .

Paraulògic ha estat creat per Jordi Palou , el mateix creador de Rodamots . Aquest últim és un butlletí web  al qual us subscriviu i de forma diària us arribarà una paraula en català amb el seu significat.

Sens dubte, estem davant d’una persona que és un amant fervent de l’ idioma català . Per tant, s’ha esforçat per crear recursos que els permetin als altres amarar-se tan bé com sigui possible d’aquest idioma tan interessant .

Així que, gràcies als seus coneixements obtinguts amb Rodamots, Palou va saber com crear un joc didàctic  mitjançant el qual persones de qualsevol part del món pogués posar en pràctica els seus coneixements del català .

A què és degut l’èxit de Paraulògic?

Avui tota la regió de Catalunya  rep una gran quantitat de turistes i persones immigrants interessades a iniciar una nova vida allà. Per tant, hi ha milers de persones arreu del món que estan interessades en aprendre català .

És per aquest motiu que des que es va crear Paraulògic han estat tants els usuaris  que han començat a participar als panells diaris del joc. Ja que han trobat a Paraulògic una opció divertida  per repassar i incrementar els seus coneixements en l’idioma.

Sens dubte, Paraulògic ha estat tot un èxit  i tot apunta que, a mesura que passi el temps, moltes més persones comencin a formar part de la comunitat d’aquest gran joc lingüístic en català .