Com jugar al Paraulògic?

Paraulògic  és el joc lingüístic en català  que ha estat cobrant rellevància al darrer any gràcies a la manera tan didàctica mitjançant la qual et permet aprendre o practicar el català. Tot això mitjançant una pàgina web a la qual podràs accedir amb facilitat.

Així que, si ja has sentit parlar sobre Paraulògic , però encara no t’has animat a començar a jugar, has arribat el lloc correcte. Ja que, a l’article d’avui t’estarem explicant com jugar al Paraulògic  perquè estiguis preparat per guanyar.  

Com començar a jugar al Paraulògic?

El primer que heu de fer és que per jugar Paraulògic  has d’accedir a la seva pàgina web oficial  des de qualsevol tipus de dispositiu. Aquesta és la principal diferència entre aquest joc i molts altres, ja que mentre els altres es desenvolupen com a aplicacions, per jugar al Paraulògic  només necessites accedir al seu lloc web.

Quan estiguis allà et trobaràs amb el panell del dia en què es troben set lletres  aleatòries amb què hauràs de formar la major quantitat de paraules  en català possible. Com més paraules puguis formar, més gran serà la quantitat de punts  que podràs acumular amb el panell del dia.

Per descomptat, necessites posar en pràctica tots els teus coneixements de l’idioma o començar a aprendre més paraules en català per tenir una millor participació en aquest joc , en què la puntuació ho és tot.

Normatives de joc del Paraulògic

Ara bé, a simple vista sona senzilla la manera com pots participar en aquest joc . No obstant això, igual que amb qualsevol altre tipus de joc, hi ha algunes  normes que has de tenir en consideració .

Així que, perquè estiguis ben preparat per jugar al Paraulògic , has de tenir en compte quines són les regles  sobre les quals s’erigeix ​​el joc. Per aquest motiu, a continuació, t’estarem parlant de cadascuna de les normes  que has de complir si vols guanyar al tauler del dia.

Mínim de lletres

Un dels principals aspectes que has de tenir en consideració és que les paraules que hagis de formar amb les lletres del panell han de comptar amb un mínim de tres lletres . És a dir, aquelles paraules de dues lletres no seran acceptades per Paraulògic per sumar-te punts.

Per tant, has de començar a pensar en paraules que tinguin de tres lletres en endavant  si realment vols sumar la major quantitat de punts possibles als panells diaris.

Quantitat de punts

Ara bé, la quantitat de punts que generaràs dependrà directament de la quantitat de lletres que tinguin les paraules que formis. Per norma general, les de tres lletres  et permetran guanyar un punt  i les que tinguin quatre lletres  et sumaran dos punts .

Tot i això, a partir de les cinc lletres la paraula et sumarà un total d’ un punt per cada lletra que tingui la paraula . A més, si aconsegueixes trobar la paraula que una a totes les lletres del panell generaràs deu punts .

Temps de joc

Per sort, no comptaràs amb una limitació pel que fa al mateix temps  que tindràs disponible per jugar. De fet, pots  ingressar tantes vegades com vulguis a la web de Paraulògic  per revisar novament el panell del dia i veure si penses en una nova paraula.

Així que, tens 24 hores  per sumar quants punts puguis amb el tauler del dia abans que les lletres canviïn en un tauler nou.

Verificació de solucions

Cal ressaltar que després de les 24 hores a la mateixa plataforma de Paraulògic et trobaràs amb les solucions del panell anterior . D’aquesta manera, podràs saber quantes paraules has aconseguit encertar la quantitat de paraules totals que es podien formar amb el panell.

Aquest mètode permet que els usuaris accedeixin a una retroalimentació  que els permetrà conèixer quines són les paraules del català que encara no coneixen i així tenir-ne consciència per a properes rondes.

Tenint tots aquests aspectes normatius en consideració, et trobes totalment preparat per començar a jugar al Paraulògic  i demostrar quins són els teus coneixements a l’idioma. A més, en cas que siguis novell en això, pots utilitzar el joc de Paraulògic com a estratègia per practicar i aprendre noves paraules del català .